opslagtips_verhuizing

Opslagtips tijdens de verhuizing: optimaal gebruik maken van je opslagbox

Een opslagbox huren tijdens jouw verhuizing? Met deze tips maak je optimaal gebruik van de ruimte. Bijvoorbeeld door te werken met stevige verhuisdozen, handig inpakmateriaal en een slimme indeling. Daardoor hoef jij je geen zorgen te maken over jouw dierbare spullen. Met deze opslagtips kun je de ruimte tijdens de verhuizing efficiënt en praktisch gebruiken.

Wanneer een opslagbox huren tijdens een verhuizing?

Het huren van extra opslagruimte kan verschillende redenen hebben. Misschien omdat je gaat verhuizen naar een kleinere woning, omdat je moet wachten op de verbouwing van je nieuwe woning of omdat je nog geen afscheid kunt nemen van dierbare spullen. Een opslagbox huren tijdens een verhuizing doe je ook als de overdracht van de oude en de nieuwe woning niet synchroon loopt. Je hebt dan een veilig opslag voor je spullen nodig.

Tips! Spullen inpakken en opslaan in een opslagruimte

Heb je de spullen gesorteerd die je op wilt bergen in de opslagbox? Met deze handige tips weet je ook hoe je ze het beste kunt inpakken én op welke manier je ze moet opslaan in de box om zo efficiënt en doeltreffend mogelijk gebruik te kunnen maken van de opslagruimte.

1. Online verhuismateriaal bestellen

Bestel goed verhuismateriaal. Dat is zeker belangrijk als je spullen wilt opslaan in een opslagbox. Ook hier kan het vochtig worden. Denk aan dubbelwandige verhuisdozen, verhuisdekens, inpakpapier en noppenfolie. Wil je ook meubels en matrassen opslaan?

Denk dan aan waterbestendige matrashoezen en meubelhoezen. Kleding kun je het beste opslaan in een speciale garderobedoos voor kleding. Daardoor blijft kleding die moet hangen kreukvrij en fris. Bij Verhuisdozenloods vind je alles wat je nodig hebt. Handig!

verhuisdozen-kopen-verhuisdozenloods

2. Verhuisdozen op de juiste manier inpakken

Gebruik inpakpapier en noppenfolie voor breekbare of kwetsbare spullen. Elektrische apparatuur kun je ook in bubble wrap wikkelen. Zo bescherm je de apparaten tegen vocht. Gebruik dubbelwandige verhuisdozen en zet op de doos dat het om breekbare spullen gaat. Zo weet je straks precies dat je met deze verhuisdozen beter niet kunt gaan stapelen.

Extra tip! Gebruik gekleurde labels of een viltstift om op de verhuisdozen te schrijven in welke ruimte ze horen. Plaats de dozen uit één ruimte zoveel mogelijk bij elkaar. Daardoor kun je de spullen van een kamer in je nieuwe woning straks in één keer verhuizen.

3. Grote items en meubels eerst

Plaats bankstellen rechtop in de hoeken van de opslagruimte. Kasten bieden ook opslagruimte. Zet ze achterin en vul ze met losse spullen die je voorlopig niet nodig hebt. Heb je geen kast? Dan kun je losse spullen ook opslaan met behulp van een metalen stellingkast. Jouw matras zet je ook het beste rechtop tegen de wand. Zo voorkom je dat het matras vervormt. Plaats de lattenbodem voor het matras zodat deze netjes recht blijft staan.

4. Verhuisdozen opstapelen

Houd de dozen met breekbare spullen of items die je straks als eerste nodig hebt even apart. Deze plaats je bij voorkeur vooraan in de opslagbox. Begin te stapelen en begin met de zwaarste dubbelwandige verhuisdozen. Houd een looppad in het midden van de opslagbox vrij. Zo kun je straks makkelijker bij je spullen als het tijd is om te verhuizen.

Geschreven door

Ruud Zwaan

Ruud Zwaan is eigenaar van Verhuisdozenloods.nl en Stellingstore.nl. Al jarenlang dé specialist op het gebied van verhuizen en opslag.

Meer over verhuisdozenloods