verhuistips bedrijfsverhuizing naar nieuw pand

Verhuistips als je met je bedrijf verhuist naar een ander pand of kantoor

Ga je met jouw bedrijf verhuizen naar een ander pand of kantoor? Dan kun je wel wat praktische tips gebruiken. Een bedrijfsverhuizing heeft namelijk wat meer voeten in de aarde dan wanneer je gaat verhuizen naar een andere woning. Met de onderstaande verhuistips kun je ook jouw bedrijf of kantoor snel, efficiënt en vooral zonder stress gaan verhuizen. Hieronder lees je 6 praktische tips voor het verhuizen van een bedrijf.

1. Administratieve voorbereiding

Als je gaat verhuizen met jouw kantoor of onderneming, is een goede administratieve voorbereiding ontzettend belangrijk. Licht klanten en leveranciers tijdig in over de verhuizing. Geef aan dat je in deze periode niet of minder goed bereikbaar bent. Dit voorkomt frustratie.

  • Klanten en leveranciers inlichten
  • Adres- en bedrijfsgegevens doorgeven
  • Aangepaste openingstijden doorgeven

Geef ook direct de nieuwe bedrijfsgegevens door. Zoals het adres en het telefoonnummer, maar bijvoorbeeld ook aangepaste openingstijden tijdens of vlak na de bedrijfsverhuizing.

2. Regel eerst internet- en telefoonaansluitingen

Als je gaat verhuizen met je kantoor of onderneming, wil je het liefst zo snel mogelijk weer bereikbaar zijn. Regel dus eerst de internet- en telefoonaansluitingen in het nieuwe pand. De volledige ICT moet waar mogelijk up-and-running zijn, voordat de daadwerkelijke verhuizing plaatsvindt. Denk daarbij ook aan elektrische aansluitpunten voor het kantoorapparatuur.

3. Verhuisteam aanstellen

Heeft jouw bedrijf veel afdelingen of werknemers? Stel dan per afdeling een team samen. Zij zijn het aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met de verhuizing van hun afdeling. Zo hoef je maar een paar mensen aan te spreken als je een mededeling hebt. Het team zorgt voor het inpakken van hun ruimte én geeft de benodigde verhuisdozen en materialen door.

4. Goed verhuismateriaal en stevige verhuisdozen bestellen

Eén van de belangrijkste verhuistips als je met je bedrijf gaat verhuizen naar een ander kantoor of pand, is het tijdig bestellen van voldoende verhuisdozen en verhuismateriaal. Kies voor stevige XL verhuisdozen met een dubbele wand of zelfsluitende verhuisdozen.

Je hoeft dan geen tape te gebruiken. Bespreek met elk verhuisteam hoeveel dozen ze nodig hebben voor hun ruimte. Denk ook aan voldoende verhuismateriaal voor het veilig vervoeren van breekbare spullen of kwetsbare kantoorapparatuur. Bestel noppenfolie, verhuisdekens en inpakpapier. Heeft een afdeling veel archiefmappen, orders of boeken? Denk dan ook aan het bestellen van zelfsluitende boekendozen met een extra lengte.

5. Inpakken per ruimte en dozen labelen

Geef elke ruimte een prioriteit. Welke afdelingen moeten zo snel mogelijk operationeel zijn in het nieuwe pand? Verhuis deze teams als eerst. Laat het verhuisteam de ruimte inpakken en de dozen labelen. Op het label kun je schrijven voor welke ruimte de verhuisdoos is en wat de inhoud is. Daardoor kan alles direct op zijn plek en ben je ook sneller weer operationeel.

6. Grote en kleine verhuiswagens regelen

Heb je veel grote items of kantoormeubilair dat verhuisd moet worden? Regel dan een grote verhuiswagen die alles in één of twee keer mee kan nemen. Dat werkt niet alleen efficiënter, maar scheelt uiteraard ook in de kosten. Voor de kleine spullen kun je per ruimte kleine verhuiswagens regelen. Misschien heeft jouw bedrijf zelf wel de beschikking over busjes?

Verhuismateriaal online bestellen voor bedrijfsverhuizingen

Verhuisdozen Loods is jouw specialist in verhuisdozen en verhuismaterialen. Ga je met jouw bedrijf verhuizen naar een nieuw kantoor of bedrijfspand? Wij hebben alles wat je nodig hebt voor een bedrijfsverhuizing. Zoals dubbelwandige verhuisdozen, dozen met vakverdeling, inpakpapier en bubble wrap.  Bestel je voor 13.00 uur? Dan kun je morgen al inpakken.

Geschreven door

Ruud Zwaan

Ruud Zwaan is eigenaar van Verhuisdozenloods.nl en Stellingstore.nl. Al jarenlang dé specialist op het gebied van verhuizen en opslag.

Meer over verhuisdozenloods