Verhuistips als je in een stad woont en zelf geen auto of bus hebt

Als je in de stad woont en werkt, heb je misschien geen auto of bus. Je kunt immers alles lopend of met de fiets doen. Maar hoe doe je dat als je gaat verhuizen? Hoe krijg je jouw spullen op het nieuwe adres als je zelf niet over transport beschikt? Met de onderstaande verhuistips kun je, ook als je in een stad woont, makkelijk verhuizen zonder auto of bus.

Tips! Zo verhuis je in een drukke stad zonder auto of busje

Als je niet in het bezit bent van een auto of een bus, kan verhuizen in een drukke stad best een uitdaging zijn. Of toch niet? Dat hoeft niet het geval te zijn als je gebruikmaakt van de onderstaande tips. Zoals het sorteren van je spullen of gebruikmaken van je eigen netwerk.

1. Welke spullen wil je écht verhuizen?

Als je in de stad woont, heb je vaak minder woonruimte tot je beschikking. Dat kan ook betekenen dat je minder spullen of meubilair hebt. Als je wilt verhuizen zonder auto, is dat zeker een voordeel. Zeker wanneer je jouw spullen eerst goed sorteert. Wat wil je echt houden, wat kan achterblijven en wat mag in de vuilcontainer of naar de kringloop?

Deze voorbereiding kan je al snel een aantal verhuisdozen schelen. Ben je van plan om nieuw meubilair te kopen voor je nieuwe woning? Laat de oude meubels dan gratis ophalen door de gemeente of een kringloopwinkel in de buurt. Nieuw meubilair kun je vervolgens thuis laten bezorgen op het nieuwe adres. Dat scheelt je enorm veel transportkosten.

Extra tip! Gebruik stevig verhuismateriaal als je jouw spullen wilt laten vervoeren door vrienden of familie. Omdat het geen professionele verhuizers zijn, kan een ongelukje in een nog kleiner hoekje zitten. Extra bescherming zoals dubbelwandige verhuisdozen, dekens en noppenfolie zijn dan wel zo prettig. Bestel het eenvoudig online bij de Verhuisdozen Loods.

2. Vrienden en familie vragen

Maak gebruik van je eigen netwerk! Heb je een lieve familie of een grote vriendenkring? Dan is de kans groot dat iemand een ruime auto of zelfs een busje heeft. Vraag vroegtijdig wie er eventueel bereid is om je een aantal uurtjes te helpen verhuizen. Natuurlijk kun je een brandstofvergoeding aanbieden. Dat is vele malen goedkoper dan een echt verhuisbedrijf.

3. Busje of bakfiets huren voor een dag

Je kunt ook zelf een busje huren als je wilt verhuizen en zelf geen auto hebt. Natuurlijk heb je dan wel een geldig rijbewijs en voldoende budget nodig. Huur een busje dat groot genoeg is om jouw spullen in één of twee ladingen te kunnen vervoeren naar je nieuwe adres. Misschien hoef je de bus dag maar één dagdeel te huren. Dat scheelt weer in de kosten.

Extra tip! Bestel verhuisdekens van de Verhuisdozen Loods als je een busje gaat huren om te kunnen verhuizen. Zo weet je zeker dat dierbare, kostbare of breekbare spullen ook tijdens het vervoer goed beschermd blijven. Bijvoorbeeld tegen vallen, stoten of krassen.

Verhuismaterialen nodig voor jouw verhuizing?

De Verhuisdozen Loods heeft alles wat je nodig hebt voor een stressvrije en makkelijke verhuizing. Ook als je in de stad woont en géén auto of busje hebt. Je bestelt onze verhuismaterialen eenvoudig online. Zoals dubbelwandige verhuisdozen en bubble wrap.

Geschreven door

Ruud Zwaan

Ruud Zwaan is eigenaar van Verhuisdozenloods.nl en Stellingstore.nl. Al jarenlang dé specialist op het gebied van verhuizen en opslag.

Meer over verhuisdozenloods