Verhuistips voor wanneer je gaat emigreren

Verhuizen is spannend, maar emigreren nog spannender. Maar wat als je gaat verhuizen en emigreren? Naast het regelen van de praktische en administratieve zaken voor de emigratie, moet je ook de verhuizing regelen. Wat neem je mee, wat laat je achter en hoe verhuis je alles naar je nieuwe thuisland? Dit zijn praktische verhuistips voor als je gaat emigreren.

Emigreren naar het buitenland? 4 handige verhuistips

Emigreren is een grote stap. Maar, met een goede planning en voorbereiding kun je de verhuizing naar het buitenland soepel én stressvrij laten verlopen. Zeker met deze 4 tips!

1. Welke spullen verhuis je wel of juist niet?

Een belangrijke eerste stap is om te bepalen wat je meeneemt en wat je achterlaat. Maak een lijst van al je spullen. Bekijk per item of het in de verhuisdoos gaat of achterblijft.

Natuurlijk neem je belangrijke spullen mee. Zoals je kleding, maar ook toiletartikelen, belangrijke documenten en apparaten die je dagelijks gebruikt. Zoals de laptop en computer.

Dit zijn spullen die je ook voor, tijdens en na jouw emigratie nodig hebt. Natuurlijk wil je ook dierbare spullen mee nemen als je gaat verhuizen. Zoals foto’s en erfstukken bijvoorbeeld. Houd tijdens het maken van een lijst ook rekening met de praktische eigenschappen van spullen. Zijn grote en zware spullen makkelijk te vervoeren? Wat zijn de transportkosten?

Doe onderzoek naar de beschikbaarheid in je nieuwe thuisland. Soms is het namelijk veel goedkoper om deze spullen ter plaatse nieuw te kopen. Zoals meubels, bedden en kasten.

2. Tijdelijk opslaan van je spullen

Als je niet alle spullen in één keer mee kunt of wilt verhuizen, is het een optie om een deel van je inboedel tijdelijk op te slaan. Dit kan een handige oplossing zijn als je bijvoorbeeld nog niet weet waar je na jouw emigratie gaat wonen. Het huren van een opslagbox is ook een veilige optie als je jouw spullen pas na het emigreren wilt laten verhuizen.

3. Verhuisbedrijf inschakelen of zelf spullen verhuizen?

De beslissing om zelf te verhuizen of een verhuisbedrijf in te schakelen hangt af van je persoonlijke voorkeur, het budget, de hoeveelheid spullen én de bereikbaarheid van jouw nieuwe thuishaven. Zelf verhuizen of de verhuizing uit handen geven? Enkele tips:

  • Zelf verhuizen: zelf verhuizen is een goedkopere optie dan het inschakelen van een verhuisbedrijf. Natuurlijk vergt dit wel meer tijd, moeite en kosten. Want naast het inpakken van je spullen in verhuisdozen, moet je de inboedel ook transporteren.
  • Verhuisbedrijf: een verhuisbedrijf neemt je veel werk uit handen, maar is vaak wel een prijzige optie. Eventueel kun je afspreken om zelf jouw spullen in stevige verhuisdozen te pakken. Dit kan flink wat kosten besparen. Verhuismateriaal en verhuisdozen bestel je namelijk eenvoudig online bij de Verhuisdozen Loods. Het verhuisbedrijf transporteert je spullen vervolgens naar je nieuwe woning. Comfortabel, maar wel duurder dus.

4. Verhuisdozen en verhuismaterialen hoge kwaliteit bestellen.

Zodra je weet welke spullen je mee wilt verhuizen als je gaat emigreren en wie het transport verzorgt, is het tijd om goed inpakmateriaal te bestellen online. Kies voor dubbelwandige verhuisdozen. Deze kunnen niet zomaar scheuren en beschermen jouw spullen tijdens de reis. Denk ook aan voldoende noppenfolie op rol, inpakpapier en dikke verhuisdekens.

Verhuismateriaal bestellen voor jouw verhuizing naar het buitenland

Bij Verhuisdozen Loods weten we precies welke verhuistips je nodig hebt als je gaat emigreren. Met een goede voorbereiding en het regelen van de praktische zaken houdt het niet op. Wil je jouw spullen veilig verhuizen? Bestel jouw verhuismateriaal en verhuisdozen dan online. Doe je dat voor 13.00 uur? Dan verzenden we jouw bestelling nog dezelfde dag.

Geschreven door

Ruud Zwaan

Ruud Zwaan is eigenaar van Verhuisdozenloods.nl en Stellingstore.nl. Al jarenlang dé specialist op het gebied van verhuizen en opslag.

Meer over verhuisdozenloods