waardevolle of breekbare spullen verhuizen

Waardevolle of breekbare spullen verhuizen? Dit zijn praktische en stevige tips & tricks!

Waardevolle of breekbare spullen verhuizen blijft spannend. Natuurlijk wil je dat jouw bezit heel en zonder barsten of schade aankomt op het nieuwe adres. Een gewone doos en wat oude kranten bieden niet voldoende bescherming. Ook een kussen van de bank of een stuk piepschuim zijn vaak niet geschikt om breekbare items mee te verhuizen. Verhuisdekens en stevige verhuisdozen, inpakpapier en noppenfolie is wél wat je nodig hebt. Ga je verhuizen? Wij geven je 5 stevige tips en tricks voor het vervoeren van waardevolle of fragiele spullen.

1. Gebruik goed inpakmateriaal zoals noppenfolie en verhuisdekens

Dat oude dekentje of kussen van het bankstel biedt niet voldoende bescherming aan jouw waardevolle eigendommen. Als je er ook na de verhuizing van wilt genieten, is nu inpakken met het juiste materiaal een must. Breekbaar servies, glas of porselein kun je het beste ruim inpakken met inpakpapier. Daardoor krijgen ze een soort “airbag” wat een uitstekende bescherming geeft. Eventueel kun je grote items inpakken met noppenfolie of bubble wrap.

Tricks! Glaswerk pak je in met vellen inpakpapier. Zorg ervoor dat je de grootste glazen eerst rechtop in een stevige verhuisdoos zet. Pas daarna begin je met de lichte glazen. Nog beter is het om een verhuisdoos met vakverdeling te gebruiken voor glazen en servies.

2. Doe dozen met breekbare spullen niet vol

Je kunt verhuisdozen met breekbare of kostbare spullen beter niet te vol doen. Dit zorgt voor onnodig veel druk op die dierbare vaas of dat dure servies. Er kan dan alsnog schade ontstaan, ondanks dat je de spulletjes goed hebt ingepakt met inpakpapier of bubbelfolie.

3. Koop stevige dubbelwandige verhuisdozen en maak ze niet te zwaar

Net zoals je een doos beter niet te vol kunt doen om druk te voorkomen, is het ook niet verstandig om ze te vol te pakken. Zeker als je kiest voor verhuisdozen van lage kwaliteit, kan de onderkant van de doos makkelijk scheuren. Iets wat je dus écht wilt voorkomen. Gebruik daarom altijd stevige dubbelwandige verhuisdozen.  Maak ze niet te zwaar om scheuren of vallen te voorkomen. Dat is natuurlijk ook veel comfortabeler voor je rug.

4. Dozen met breekbare spullen goed zichtbaar labelen

Waar voor andere spullen een label met “woonkamer” of “slaapkamer Sanne” voldoende is, moet je verhuisdozen met waardevolle of breekbare spullen extra opvallend labelen. Je zou tape kunnen gebruiken of schrijf de woorden “breekbaar” op de doos met een rode stift.

5. Zet de verhuisdozen vooraan in de verhuiswagen of de bus

Zodra je de spullen goed hebt ingepakt met verhuisdekens, inpakpapier en noppenfolie in dubbelwandige verhuisdozen, zet je ze vooraan in de verhuiswagen, de auto of de bus. Zo kun je de dozen als eerste uitpakken en op een veilige plaats neerzetten. Plaats geen andere spullen bovenop de dozen om druk te voorkomen. Omdat je de dozen hebt voorzien van een label, weet je precies dat het om breekbare spullen gaat. Voorzichtig doen dus!

Verhuismateriaal online bestellen bij Verhuisdozen Loods

Bij Verhuisdozen Loods bestel je al het verhuismateriaal dat je nodig hebt voor het inpakken en veilig verhuizen van breekbare of kostbare items. Zoals verhuisdekens, extra stevige verhuisdozen met een dubbele wand, noppenfolie op een rol en inpakpapier. In combinatie met de bovenstaande tips & tricks, is het verhuizen van waardevolle spullen een makkie! Heb je verder nog vragen over verhuizen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, onze specialisten helpen je graag verder.

Geschreven door

Ruud Zwaan

Ruud Zwaan is eigenaar van Verhuisdozenloods.nl en Stellingstore.nl. Al jarenlang dé specialist op het gebied van verhuizen en opslag.

Meer over verhuisdozenloods